• Door naar de hoofd inhoud

RKBS de Opstap

Header Rechts

  • Ontdek de school
    • Ontdek
    • Werken bij De Opstap
    • Stichting Trinamiek
  • Team
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
  • Kennismaken
  • Heemradenlaan 30
    3401 GX IJsselstein

    030 6883423 info@rkbsdeopstap.nl

Externe partners

27 mei 2025

Jeugdgezondheidszorg (GGD)

De Jeugdgezondheidszorg wordt integraal uitgevoerd door de GGD regio Utrecht. Elk kind maakt een grote lichamelijke en geestelijke ontwikkeling door. De afdeling jeugdgezondheidszorg van de GGD regio Utrecht begeleidt de gezondheid, groei en ontwikkeling van schoolkinderen. In groep 2 en 7 van de basisschool worden de kinderen en hun ouders uitgenodigd voor onderzoek (o.a. ogen- en gehoortest) op school door de assistent(e) jeugdgezondheidszorg. Ook als het kind niet in groep 2 of groep 7 zit, kan er contact opgenomen worden met de GGD, bijvoorbeeld als er vragen zijn over inentingen, de gezondheid of de ontwikkeling van het kind. In het jaar dat het kind negen jaar wordt, krijgen ouders/verzorgers een oproep om het kind te laten vaccineren. Kinderen krijgen twee vaccinaties. De DTP prik tegen difterie, tetanus en polio en de BMR-prik tegen bof, mazelen en rode hond. Meer informatie: www.ggdru.nl of mail naar jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl

Infectieziekten

Scholen zijn wettelijk verplicht om in bepaalde gevallen besmettelijke ziekten te melden aan de GGD. De GGD zal na een melding onderzoeken waardoor de aandoening  wordt veroorzaakt en of maatregelen genomen moeten worden om verspreiding tegen te gaan. Op deze manier kunnen uitbraken van infectieziekten vroegtijdig opgemerkt en bestreden worden. De school handelt hierbij volgens de adviezen van de GGD. Persoonsgegevens worden door de school alleen na schriftelijke toestemming van ouders/verzorgers doorgegeven aan de GGD. 

Centrum Jeugd en Gezin

Vragen over school, vriendschappen, eten, gezondheid, opvoeding, pesten of geld? Het centrum wil meedenken met vragen rondom opgroeien en opvoeden. Zowel ouders, jongeren als kinderen kunnen een beroep hierop doen. Elke gemeente heeft een eigen centrum. Informatie over opgroeien en opvoeden staat op https://www.opvoeden.nl/basisschoolkind/ . 

Jeugdteam

De Jeugdwet is er voor onze inwoners tot 18 jaar en hun ouders:

  • Advies bij zorgen, vragen en problemen.
  • Zorgen voor een veilige leefomgeving.
  • Hulp bij zorgen over goede opvoeding.
  • Hulp bij zorgen over ontwikkeling en school.
  • Kinderen en jongeren stimuleren mee te doen in de maatschappij.

Wanneer u contact opneemt met het Team Sociaal Domein wordt er binnen 3 werkdagen contact met u opgenomen over uw hulpvraag. Als eerste wordt besproken wat u zelf kan en wat de mensen om u heen voor u kunnen betekenen. Mocht uw hulpvraag hiermee niet zijn opgelost, dan wordt u aangemeld bij het team. Het team helpt u bij het vinden van de juiste hulp. Dichtbij, snel én toegankelijk.

Het team bekijkt uw hulpvraag en besluit welke medewerker, passend bij uw hulpvraag, uw contactpersoon wordt. U wordt geplaatst op de wachtlijst. Hoelang u moet wachten is afhankelijk van uw hulpvraag. Wanneer u aan de beurt bent neemt de medewerker contact met u op voor het maken van een afspraak voor een gesprek bij u thuis of ergens anders.

Contactgegevens: 

Crisis

Bij acuut gevaar voor uzelf of uw gezinsleden:

Bel 112

Bij een spoedeisende situatie waarbij het gaat over de veiligheid van uw kind of een kind in uw omgeving of huiselijk geweld:

Bel met Veilig Thuis: 0800 – 2000 (gratis en 24 uur per dag bereikbaar)

Bij acute psychiatrische crisis of een vermoeden daarvan:

Bel uw huisarts

Bel de huisartsenpost (buiten kantoortijden): 0900 – 470 1470

Contact

Mailen: Voor ondersteuning vanuit de Jeugdwet: jeugdteam@ijsselstein.nl

Bellen: Maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur: 14 030, vraag naar Team Sociaal Domein.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Een meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals goed te reageren bij signalen. Aan de hand van 5 stappen bepalen professionals of ze een melding moeten doen bij Veilig Thuis en of er voldoende hulp kan worden ingezet. Sinds 1 juli 2013 zijn beroepskrachten verplicht de meldcode te gebruiken bij vermoedens van geweld en/of kindermishandeling. Voor meer informatie verwijzen wij u naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/inhoud/meldcode

Bij ons op school is een aandachtsfunctionaris aanwezig die een coördinerende rol heeft bij de uitvoering van de stappen van de meldcode indien er een vermoeden van kindermishandeling/huiselijk geweld is.

« Gebruik leerlingvolgsysteemgegevens voor wetenschappelijk onderzoek
Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling »

Zoeken:

Laatste nieuws:

Personeelsuitje was een succes

1 mei 2021

Binnenkort: kortingen op onze diensten

1 april 2021

Donderdag pizzadag in de kantine

1 maart 2021
Alle berichten

Kennismaken

Enthousiast geworden?

Kom gezellig langs voor

een rondleiding.

Leren hoe de wereld werkt, samen verkennen hoe de paden lopen én welk pad het beste bij JOU past! Dat leer je bij Basisschool De Opstap. Om straks helemaal klaar te zijn voor de volgende stap.

Plan een rondleiding

Nieuwe ouders

Ontdek onze school

Kennismaken

Onze school

Bekijk het team

Veelgestelde vragen

Werken bij

Contact

Samenwerkingen

Logopedie Barbara Q. Polman

Fysiotherapie Groene Biezen

Contact

RKBS De Opstap

Heemradenlaan 30

3401 GX IJsselstein

030 6883423
info@rkbsdeopstap.nl

Privacyverklaring

Klachtenregeling

Keurmerken

 

 

Privacyverklaring

Klachtenregeling

Keurmerken